Voorkeurshouding van uw baby

Toelichting voorkeurshouding

Een veelvoorkomend probleem bij baby’s is een voorkeurshouding. Dit kan tijdens de zwangerschap ontstaan of in de eerste weken na de bevalling. Een voorkeurshouding kan invloed hebben op de vorm van de schedel, waardoor een afplatting ontstaat aan een zijde van het achterhoofd. Ook kan het een vertraging in de motorische ontwikkeling teweegbrengen, zoals het later gaan rollen, zitten en kruipen.

Wat kan de kinderfysiotherapeut doen?

  • Kijkt uw kind 75% van de tijd naar dezelfde zijde?
  • Kunt u uw kind niet uitlokken om naar de andere zijde te draaien?
  • Lukt dit wel met behulp van een zachte hand?

Als u bovenstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden dan kan er sprake zijn van een voorkeurshouding. Onze therapeuten kunnen u helpen met houding- en hanteringsadviezen om de voorkeurshouding van uw baby te verminderen. Als er sprake is van een achterstand in de motorische ontwikkeling kan daar ook hulp bij geboden worden om deze te stimuleren.

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Dit is de home template