Motorische ontwikkeling

Indicaties op het gebied van de motorische ontwikkeling

Op motorisch gebied ontwikkelen kinderen zich in de eerste jaren enorm. Een baby ontwikkelt het rollen, kruipen en later het lopen maar ook het grijpen van een speeltje behoort tot de motorische ontwikkeling.

Deze ontwikkeling kan gesplitst worden in twee onderdelen:

Tijdens de ontwikkeling kunnen kinderen problemen ervaren in één of beide onderdelen.

Door te bewegen en te spelen leren kinderen hun motoriek te ontwikkelen. Of een kind een normale ontwikkeling doormaakt hangt af van veel factoren, waaronder bijvoorbeeld erfelijkheid, omgevingsfactoren en persoonsfactoren.

Door middel van gestandaardiseerde motorische testen wordt uw kind vergeleken met leeftijdsgenoten of met de persoonlijke ontwikkeling bij eerdere testen. Aan de hand van de uitkomst kunnen wij bepalen of er sprake is van een afwijkende motorische ontwikkeling. Hierop zal in samenspraak met de ouder en soms de leerkracht een kindspecifiek behandelplan worden opgesteld.

Dit is de home template