Fijne Motoriek

Fijne motoriek, ook wel kleine motoriek genoemd, is het ontwikkelen van de kleinere, fijnere bewegingen van de armen, handen en vingers. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Blokkentoren bouwen
  • Kleuren
  • Knippen
  • Kralen rijgen,
  • Veters strikken
  • Knopen/ritsen openen en dichtdoen
  • Eten met bestek
  • Schrijven en de pengreep*

Het komt veel voor dat kinderen hier moeite mee hebben. Gelukkig is dit iets wat goed geoefend kan worden.

De kinderfysiotherapeut analyseert het probleem en de mogelijke oorzaak aan de hand van verschillende testen. Als er sprake is van een motorisch probleem kan de kinderfysiotherapeut er mee aan de slag. Na de analyse zal, in samenspraak met oud en kind, een behandelplan worden opgesteld en het behandeltraject worden gestart.

* Onze kinderfysiotherapeuten zijn op dit moment al op verschillende scholen werkzaam binnen de kleuterklassen en de groepen 3/4 om kinderen die onvoldoende ontwikkeling laten zien op het gebied van de pengreep en het schrijven op school te behandelen.

Dit is de home template