Samenwerkingen

Samenwerkingen

De therapeuten van Kinderfysiotherapie Ambacht werken samen met verschillende disciplines waarmee zij hun expertise ondersteunen en indien nodig uit kunnen breiden. Als het nodig is om een kind door te verwijzen of voor aanvullende therapie door te sturen dan zullen zij dat altijd in samenspraak met de ouder doen. Wij werken samen met onderstaande:

Hartstocht

Marieke Brouwer van Hartstocht is kindercoach en werkt op verbindende wijze met kinderen om hun emoties en gevoelens in kaart te brengen. Zij biedt hulp bij emotieregulatie, prikkelverwerking, rouwverwerking en bijvoorbeeld bij het omgaan met verdriet. Marieke is op dinsdagochtend aanwezig in onze praktijk. Bekijk hier haar website.


Hamilton Health Dietist

Leoni Hamilton is diëtiste en zal eens keer per week in onze praktijk werkzaam zijn. Afwisselend op de maandag en vrijdag. Leoni kan als diëtist ouders en kinderen onder andere helpen met gewichtsproblemen, poep-problemen en voedingsvragen. Bezoek hier haar website voor meer informatie.


Multidisciplinair Eerstelijns Eetteam Rotterdam

Het Eerstelijns Eetteam Rotterdam behandelt kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar die problemen hebben met eten. Vaak is de oorzaak voor eetproblematiek niet eenduidig en daarom biedt het Eetteam een laagdrempelig multidisciplinair platform aan met verschillende specialisaties om het kind (en het gezin) zo goed mogelijk te ondersteunen. Voorbeelden van deze specialisaties zijn logopedie, ergotherapie, kinderfysiotherapie en kinderdiëtiek.


Podotherapie Van de Ven

Podotherapeut Berry van de Ven is gespecialiseerd in de kindervoet en werkt samen met onze kinderfysiotherapeuten. Waar nodig zullen zij onderling naar elkaar doorverwijzen. Lees hier meer over kinderpodotherapie.


Profundum Instituut

Arianne Niewenhuis is kinderbekkenfysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut. Arianne kan helpen bij zindelijkheidsproblemen, bedplassen, blaasontstekingen, angst om te plassen of poepen, chronische buikpijn zonder aanwijzing en bijvoorbeeld bij obstipatie of diarree. Arianne zal eens per maand aanwezig zijn in ons Kindcentrum.
Neem contact op met Profundum voor het maken van een afspraak.


Sol (Speel Ontwikkel Leerplein) Hendrik-Ido-Ambacht

Op dit moment werken wij samen met drie SOL vestigingen in Hendrik-Ido-Ambacht. Sol Admiraal, Sol Krommeweg en Sol Villa Ambacht. Wij bieden kinderen uit groep 1/2 en 3/4 extra begeleiding bij de fijne motoriek en dan met name op het gebied van schrijfproblematiek. Na een screening in de klas wordt met de leerkracht en de ouder besproken of de leerling extra begeleiding op school hiervoor krijgt.

Dit is de home template